48 Étterem és Bár
48 Étterem és Bár
6000 Kecskemét, Bánk bán u. 9.

Hétfő: zárva
Kedd- Szombat: 11:00 - 22:00
Vasárnap: 11:00 - 16:00
Tel: 06 76 614 848

Kedves Vendégeink!

Miért is látogassanak el a kecskeméti 48 Étterem és Bár, mai szemmel nem megszokott milliőjébe és szerezzenek maguknak egy életre szóló élményt?

A Bánk Bán utcában található egy régi patinás épület, melynek teljes felújítása után, ebben kapott helyet az eklektikus-loft stílusban kialakított éttermünk. Az 1848-ban a forradalmi kormánynak helyet adó épület élő történelemkönyv a ma embere számára. A kilencvenes években Kisgazda pártszékház volt, és pár házra innen született a 19.század elismert alakja Katona József, a Bánk Bán szerzője is.

A történelmi hosszú évek alatt több átalakításon és hozzáépítésen esett át, ezért az épület tervezésében, a belső terek kialakításában óriási szerep jutott a történelmi eklektika továbbgondolásának. A mostani átépítése előtti időkben a ház egy leromlott, belső világát vesztett szánalmas torzóként, kihasználatlanul állt. Csak a külseje árulkodott az egykori patináról, arról a szecessziós- eklektikussá fejlődött stílusvilágról, amivé az idők során a többszöri javítás, építés formálta.

Jöjjön el ebbe a történelmi világba, bizonyosak vagyunk benne, hogy kulináris kalandban lesz része!

Tágas terek és meghitt, családias hangulat várja! Gyönyörű környezetbe érkezik, ahol a kényelem és luxus találkozik! Kiváló ételeket kínálunk, különleges fogásokat, ínyencségeket!

Ételeinket kizárólag friss és magas minőségű alapanyagokból készítjük el. Az elkészítéskor kiemelt figyelmet fordítunk az elkészítés folyamatára és nem utolsó sorban az ízvilágra. Figyelünk a harmóniára, nem a jóságra, hanem a kiválóságra törekszünk. Nem elégszünk meg az átlagossal,a  kiemelkedőt vesszük célba minden nap!

Ki és mi garantálja ezt Önnek?

A Csapat és az ő vezetőjük, Varga Károly séf úr, aki a szavait idézve, “maradok egy szakmáját és kollégáit tisztelő és szerető egyszerű vidéki szakács”, akit a Vendégek szeretete éltet nap, mint nap.

Iskolájának és oktatóinak a mai napig nagyon hálás, akik megtanították a becsületes, tisztességes munkára és életre szóló jó tanácsokkal látták el, ami a mai napig is meghatározó az életében.

Véleménye szerint nem létezik emberfia, aki már mindent tud erről a szakmáról, sőt minél mélyebben foglalkozik a témával, annál jobban tudatosul benne, hogy reménytelen a törekvése:)

Milyen jó tanáccsal látja el a fiatal kollégáit, engedi őket útjukra?

“Csak az építő, jó szándékú kritikákra figyeljetek, bízzatok magatokban, szívvel és lélekkel tanuljatok és dolgozzatok tovább a magyar gasztronómia felemelkedéséért!”

Álljon itt néhány cím, díj, melyet pályafutása során munkája elismeréseként kapott:

  • A szakma ifjú mestere cím
  • Mesterszakács cím
  • Nestlé Aranysapka díj kétszeres győztese
  • Frankfurti Szakács- és Cukrászművészeti Olimpia – egyéni aranyérem
  • Karlsruhei Európa-bajnokság – 3 egyéni aranyérem, a nap legjobbja különdíj
  • Európa-kupa csapat aranyérem Karlsruhéban 
  • Királyi szakács cím birtokosa
  • Berlini Szakács- és Cukrászművészeti Olimpia – csapatban bronzérem, egyéniben 4 arany és 1 ezüstérem
  • Venesz József-díj
  • Erfurti Olimpia – csapat ezüstérem, egyéni 2 ezüst és 3 aranyérem
  • Luxembourgi világbajnokság – csapat ezüstérem, egyéni 1 bronz, 2 ezüst és 5 aranyérem
  • Kiemelkedően eredményes munkájáért miniszteri elismerésben részesült
  • Fülöpszállás díszpolgárává választották
  • Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült
  • A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Mesterbizottságának elnökévé és szövetségi zsűritagjává választották
  • Guinness-rekorder
  • Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagjává avatták
  • Bács-Kiskun Megyéért Díj
  • Luxembourgi világbajnokság – 1 bronz, 5 aranyérem
  • Év Gasztronómusa díj
  • Év Vendéglátója díj
  • A magyar nemzeti válogatott trénerévé választották, a nemzeti felnőtt csapattal ezüstérmet, az ifjúsági válogatott csapattal aranyérmet és 3. helyet értek el
  • Luxembourg Culinary World Cup – 3 egyéni aranyérem, és az összetett egyéni első helyezésért járó világkupa, valamint a Szakácsok Világszövetségének (WACS) örökös tagjává választották

Várjuk Önöket sok szeretettel!